Landelijk nieuws

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Jeannie uit Herpen wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Jeannie uit Herpen. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Jeannie en haar man Henk werden onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh in het Philips Stadion in Eindhoven. 

Lees meer

Marian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterijMarian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Marian uit Roelofarendsveen. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Marian werd op haar werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters.

Lees meer

Nitin uit Den Haag wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Nitin uit Den Haag. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Richa, de vrouw van Nitin, werd onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters.

Lees meer

Arjen uit Hoorn wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Arjen uit Hoorn. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Arjen werd onlangs op zijn werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters. 

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Meer kunst en cultuur op Cruyff Courts dankzij financiële impuls

Amsterdam, 21 juni 2022 – Gistermiddag werd Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation, tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in het Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 250.000 euro voor zijn foundation. Een bekroning op het werk van deze organisatie die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet om duizenden kinderen over de hele wereld een veilige plek te bieden om te sporten en plezier te beleven.  

Lees meer

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

Nieuw Cultuurloket DigitALL versterkt cultuursector via digitale technologie

Cultuurloket DigitALL is een nieuw loket voor grote én kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie. In dit nieuwe loket continueren zeven private fondsen en de VriendenLoterij hun unieke samenwerking die ze voor coronanoodfonds Kickstart Cultuurfonds in 2020 zijn aangegaan, nu samen met de Gemeente Amsterdam. In de coronacrisis werd digitale technologie al veel gebruikt om het contact met het publiek te behouden en om via de digitale weg een groter, ander publiek te bereiken.
Het nieuwe Cultuurloket DigitALL helpt in een driejarig programma meer cultuurinstellingen in het hele land om de kansen die digitale technologie biedt, te verzilveren en zo sterker te worden. 
Niet alleen met donaties, maar ook door coaching en workshops aan te bieden, samenwerking te stimuleren en door kennisdeling te organiseren. Theaters, muziekpodia, musea, filmtheaters, festivals en producenten van professionele podiumkunsten kunnen later dit jaar via een open call een donatie aanvragen tot maximaal € 250.000. 
Bekijk hier de video.

Lees meer

HV Reehorst uit Ede knapt kantine op dankzij VriendenLoterij

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HV Reehorst uit Ede! De handbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. HV Reehorst gaat het geld gebruiken om de kantine op te knappen.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. S.V. Odiz-Frogs gaat het geld gebruiken om de gravelvloer in de trainingshal te vernieuwen.

Lees meer

Gerry uit Heeze wint 25.000 euro bij VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Gerry uit Heeze. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. VriendenLoterij ambassadeur overhandigde de cheque onlangs aan Gerry.  

Lees meer

  • ...