Friesland archive

Ria uit Stiens wint 25.000 euro bij VriendenLoterij

Friesland

Een grote verrassing voor Ria uit Stiens. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. Ria en haar man Peter werden onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Voetbalvereniging de Wâlde uit Oudega

Friesland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Voetbalvereniging de Wâlde uit Oudega! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Voetbalvereniging de Wâlde gaat de bijdrage gebruiken om de boiler te vervangen. 

Lees meer

Rudi uit Marsum sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterij Miljonairs

Winaars Friesland

Rudi uit Marsum speelt maar liefst 32.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zojuist was bij RTL 4 te zien hoe hij plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink en het bedrag bij elkaar speelde.

Lees meer

VriendenLoterij steunt SailWise uit Enkhuizen met 5.000 euro

Friesland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SailWise uit Enkhuizen. De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. SailWise organiseert watersportvakanties voor mensen met een beperking.

Lees meer

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen Nieuwsberichten

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

Anita uit Gorredijk kan droomreis maken dankzij VriendenLoterij

Friesland Winaars

Een grote verrassing voor Anita uit Gorredijk. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes overhandigde de cheque onlangs aan Anita.  

Lees meer

Steuntje in de rug voor Buurtvereniging Arkens uit Franeker dankzij VriendenLoterij

Friesland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Buurtvereniging Arkens uit Franeker! De buurtvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Buurtvereniging Arkens gaat het geld gebruiken om de vloer in het wijkgebouw te vervangen.

Lees meer

Museum Hindeloopen verbetert toegankelijkheid dankzij schenking 200.000 euro van VriendenLoterij

Friesland

Een grote verrassing voor Museum Hindeloopen! Jelle Brouwer, directeur van het museum, werd gisteren door VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verrast met een cheque van 200.000 euro. Het museum gaat de bijdrage gebruiken om de toegankelijkheid te verbeteren en een nieuwe vaste publiekspresentatie te ontwikkelen. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Friesland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

VriendenLoterij zet Ilona uit Kollum in het zonnetje

Friesland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Ilona uit Kollum. Om Ilona te bedanken voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger, deed Stichting Metakids een aanvraag voor een Hartenwens van de VriendenLoterij. Hiermee wordt Ilona in het zonnetje gezet: ze mag samen met haar partner Eelze genieten van een geheel verzorgd verwenweekend. 

Lees meer

  • ...