Friesland archive

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

Anita uit Gorredijk kan droomreis maken dankzij VriendenLoterij

Friesland Winaars

Een grote verrassing voor Anita uit Gorredijk. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes overhandigde de cheque onlangs aan Anita.  

Lees meer

Steuntje in de rug voor Buurtvereniging Arkens uit Franeker dankzij VriendenLoterij

Friesland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Buurtvereniging Arkens uit Franeker! De buurtvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Buurtvereniging Arkens gaat het geld gebruiken om de vloer in het wijkgebouw te vervangen.

Lees meer

Museum Hindeloopen verbetert toegankelijkheid dankzij schenking 200.000 euro van VriendenLoterij

Friesland

Een grote verrassing voor Museum Hindeloopen! Jelle Brouwer, directeur van het museum, werd gisteren door VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verrast met een cheque van 200.000 euro. Het museum gaat de bijdrage gebruiken om de toegankelijkheid te verbeteren en een nieuwe vaste publiekspresentatie te ontwikkelen. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Friesland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

VriendenLoterij zet Ilona uit Kollum in het zonnetje

Friesland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Ilona uit Kollum. Om Ilona te bedanken voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger, deed Stichting Metakids een aanvraag voor een Hartenwens van de VriendenLoterij. Hiermee wordt Ilona in het zonnetje gezet: ze mag samen met haar partner Eelze genieten van een geheel verzorgd verwenweekend. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt mensen die het moeilijk hebben met 56 miljoen euro

Goede Doelen

Door de coronapandemie zijn de maatschappelijke problemen voor mensen die te maken hebben met armoede, kansenongelijkheid en eenzaamheid het afgelopen jaar vergroot.[i] Zij worden harder geraakt dan minder kwetsbare groepen. Daarom draagt de VriendenLoterij juist nu bij aan zoveel mogelijk initiatieven die het verschil maken voor deze kwetsbare groepen. Zo gaat er 3,25 miljoen euro naar organisaties die zich inzetten voor kansengelijkheid. 900.000 euro gaat naar het aanpakken van de schuldenproblematiek. En 3 miljoen euro gaat naar organisaties die zich inzetten voor kwetsbare mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij ontvangen 46 organisaties en 3.300 clubs en verenigingen een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij waarmee zij blijvend kunnen bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn in Nederland. In totaal ontvangen zij 56 miljoen euro.

Lees meer

VriendenLoterij zet Schelte uit Joure in het zonnetje

Friesland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 37-jarige Schelte uit Joure op Nationale Vrijwilligersdag. Om hem te bedanken voor zijn inzet als vrijwilliger, deed de Hartstichting een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Schelte mag - als het weer kan - samen met zijn vrouw genieten van een diner en overnachting in De Librije.

Lees meer

VriendenLoterij steunt HSC Lions ’66 uit Leeuwarden met 5.000 euro

Friesland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HSC Lions ‘66 uit Leeuwarden! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. HSC Lions ’66 gaat het geld gebruiken om een nieuwe boiler aan te schaffen, zodat alle leden warm kunnen douchen.

Lees meer

sc Heerenveen valt opnieuw in de prijzen in strijd om beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 20.000 euro voor ‘Ons Pompeblêdenhart’

Friesland

sc Heerenveen wint 20.000 euro voor het project ‘Ons Pompeblêdenhart’, waarmee de club zich inzet voor een hartveilige club en provincie. Hiermee sleept de Friese club -die vorig jaar eerste werd- de derde plaats in de strijd om beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij en Eredivisie, in de wacht. De titel blijft in Friesland: dit jaar gaat SC Cambuur ermee vandoor. Naast de titel krijgt de club 50.000 euro voor de 'Cambuur Dreamschool'. Het Amsterdamse Ajax wordt tweede en ontvangt 30.000 euro voor ‘Ajax Foodball’.

Lees meer

  • ...