Noord-Holland archive

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Marian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterijMarian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Marian uit Roelofarendsveen. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Marian werd op haar werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters.

Lees meer

Arjen uit Hoorn wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Arjen uit Hoorn. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Arjen werd onlangs op zijn werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters. 

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Meer kunst en cultuur op Cruyff Courts dankzij financiële impuls

Noord-Holland

Amsterdam, 21 juni 2022 – Gistermiddag werd Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation, tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in het Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 250.000 euro voor zijn foundation. Een bekroning op het werk van deze organisatie die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet om duizenden kinderen over de hele wereld een veilige plek te bieden om te sporten en plezier te beleven.  

Lees meer

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. S.V. Odiz-Frogs gaat het geld gebruiken om de gravelvloer in de trainingshal te vernieuwen.

Lees meer

Sandor uit Wormer wint 32.000 euro bij ‘VriendenLoterij Miljonairs’

Noord-Holland Winaars

Vanavond was in ‘VriendenLoterij Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Sandor uit Wormer plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Sandor speelde 32.000 euro bij elkaar.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt Winterguard The Pride uit Huizen met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Winterguard The Pride uit Huizen. De organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Winterguard The Pride gaat het geld gebruiken om materialen voor de uniformen en het decor aan te schaffen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve uit Amstelveen met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve uit Amstelveen! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve gaat het geld gebruiken om activiteiten en evenementen te organiseren voor de bewoners. 

Lees meer

Steuntje in de rug voor KV DOC uit Bussum dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor KV DOC uit Bussum! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KV DOC gaat het geld gebruiken om de vereniging verder aan te kleden.  

Lees meer

Steuntje in de rug voor AKC Waterland uit Purmerend dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor AKC Waterland uit Purmerend! De vereniging voor hondenopvoeding en -sport is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. AKC Waterland gaat het geld gebruiken om een speelterrein voor puppy’s te realiseren. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Noord-Hollandse musea met ruim 18,8 miljoen euro

Noord-Holland

Goed nieuws voor tweeëntwintig Noord-Hollandse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de VriendenLoterij. Naast een jaarlijkse financiële bijdrage ontvangt NEMO dit jaar een extra financiering van 950.000 euro voor het project ‘Nederland Nieuwsgierig’, Het Scheepvaartmuseum ontvangt een extra schenking van 575.000 euro voor de 'VriendenLoterij Cultuur Ferry' en het Van Gogh Museum krijgt een extra bijdrage van 720.000 euro voor het project ‘Van Gogh Museum trakteert!’ dat ter ere van het gouden jubileum van het museum wordt ontwikkeld. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.   

Lees meer

Cultuur Ferry van Het Scheepvaartmuseum wordt werkelijkheid dankzij schenking VriendenLoterij

Noord-Holland

Een langgekoesterde wens wordt werkelijkheid voor Het Scheepvaartmuseum en een aantal culturele samenwerkingspartners. Het museum ontving een cheque van 575.000 euro van de VriendenLoterij, zodat zij een eco-neutrale rondvaartverbinding in het gebied rondom de Plantage en het Oosterdok in Amsterdam kan lanceren. Via de nieuwe rondvaartverbinding worden (on)bekende attracties in de stadsdelen zichtbaar en op een duurzame wijze ontsloten voor publiek. Het verrassingsmoment aan Michael Huyser, directeur van het museum, was gisteren te zien tijdens een live-uitzending van Koffietijd. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

Lees meer

Ruim 1,1 miljoen euro van VriendenLoterij voor molens in Nederland

Noord-Holland

Een vroeg verjaardagscadeau voor De Hollandsche Molen die in 2023 zijn 100-jarige jubileum viert. VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verraste directeur Nicole Bakker van De Hollandsche Molen gisteren namelijk met een cheque van ruim 1,1 miljoen euro van de VriendenLoterij. Met deze bijdrage zet De Hollandsche Molen zich de komende drie jaar in om nog meer publiek te betrekken bij hét icoon van het Nederlands erfgoed. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

Bijna 1 miljoen euro van VriendenLoterij voor NEMO

Noord-Holland

NEMO Science Museum, dat volgend jaar zijn 100-jarig jubileum viert, is gisteren op feestelijke wijze door de VriendenLoterij verrast met een eenmalige schenking van 950.000 euro. Dankzij deze bijdrage kan het Amsterdamse wetenschapsmuseum zijn jubileumjaar met heel Nederland vieren door honderd dagen lang door het land te trekken met een feestelijk programma vol wetenschappelijke experimenten. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Lees meer

Henk uit Haarlem wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Henk uit Haarlem. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Henk werd onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Jamai Loman. 

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Noord-Holland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

Museum Het Rembrandthuis ontvangt half miljoen euro dankzij deelnemers VriendenLoterij

Noord-Holland

Bijzonder nieuws voor Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Vandaag werd Lidewij de Koekkoek, directeur van het museum, tijdens een uitzending van Koffietijd door Loretta Schrijver verrast met een cheque van 500.000 euro van de VriendenLoterij. Een welkome bijdrage voor het museum na een zware coronaperiode. De bijdrage wordt gebruikt voor de vernieuwing van de presentatie en uitbreiding van het museum, gevat in een Meesterplan. 

Lees meer

Steuntje in de rug voor Amsterdamse Reddingsbrigade dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Amsterdamse Reddingsbrigade! De reddingsbrigade is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De Amsterdamse Reddingsbrigade gaat het geld gebruiken voor het opleiden van vrijwillige lifeguards, zodat zij de veiligheid op evenementen en stranden kunnen waarborgen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Van Gogh Museum met extra schenking van 720.000 euro

Noord-Holland

In 2023 bestaat het Van Gogh Museum vijftig jaar en het eerste cadeau is al binnen: gisteren werd directeur Emilie Gordenker verrast met een extra schenking van 720.000 euro. De algemeen directeur ontving de cheque uit handen van VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink. De bijdrage wordt gebruikt voor het project ‘Van Gogh Museum trakteert op inspiratie’ dat ter ere van het gouden jubileum van het museum wordt ontwikkeld. Met een breed feestprogramma laat het museum in 2023 zien dat het van en voor álle Nederlanders is.

Lees meer

Steuntje in de rug voor HSV Hondenschool De Streek uit Bovenkarspel dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HSV Hondenschool De Streek uit Bovenkarspel! De hondenschool is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De hondenschool gaat het geld gebruiken om nieuw wedstrijdmateriaal aan te schaffen.

Lees meer

Steuntje in de rug voor VV Alkmaar dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor VV Alkmaar! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. VV Alkmaar gaat het geld gebruiken voor het vrouwen G-team.

Lees meer

Ajax wint 30.000 euro voor maatschappelijk project ‘Ajax Foodball’

Noord-Holland

Ajax wint 30.000 euro voor maatschappelijk project ‘Ajax Foodball’, waarmee zij kwetsbare jongeren bewust maakt van het belang van een gezonde leefstijl en helpt bij het ontwikkelen hiervan. De Amsterdamse club ging met negen andere eredivisieclubs de strijd aan om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij en de Eredivisie. De club sleepte de tweede plaats in de wacht. Het Friese SC Cambuur gaat er met de titel vandoor en wint 50.000 euro voor de ‘Cambuur Dreamschool’. sc Heerenveen eindigt op de derde plaats en wint 20.000 euro voor ‘Ons Pompeblêdenhart’.

Lees meer