Noord-Holland archive

John uit IJmuiden wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor John uit IJmuiden. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. John werd in het Zuiderzeemuseum verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors.

Lees meer

VriendenLoterij steunt voetbalvereniging ZVC ’22 uit Zaandam met 5.000 euro

Noord-Holland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging ZVC ’22 uit Zaandam! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. ZVC ’22 gaat het geld gebruiken voor het nieuwe clubgebouw.

 

Lees meer

VriendenLoterij steunt voetbalvereniging Alcmaria Victrix uit Alkmaar met 5.000 euro

Noord-Holland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging Alcmaria Victrix uit Alkmaar! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Alcmaria Victrix gaat de bijdrage gebruiken voor de aanschaf van nieuwe ballen voor de jeugd.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt Christelijke Sportvereniging Jong Holland uit Alkmaar met 5.000 euro hier titel invullen

Noord-Holland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Christelijke Sportvereniging (CSV) Jong Holland uit Alkmaar! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. CSV Jong Holland gaat het geld gebruiken voor het verduurzamen van hun clubgebouw.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt S.V. 's-Graveland met 5.000 euro

Noord-Holland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor sportvereniging 's Graveland. De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. S.V. 's-Graveland gaat het geld gebruiken om de kleedaccomodatie uit te breiden.  

Lees meer

Patrick uit Zwaag wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Patrick uit Zwaag. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. Patrick was op het moment van de uitreiking aan het werk en daarom niet thuis aanwezig. Hierdoor werd Ellis, de vrouw van Patrick, verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters. 

Lees meer

Scheepvaartmuseum Amsterdam wint VriendenLoterij Museumprijs 2022

Noord-Holland Nieuwsberichten

Het Scheepvaartmuseum is de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2022, met dit jaar het thema 'beste buur'. Met een overtuigende 40 procent van de publieksstemmen toonde Het Scheepvaartmuseum zich de publieksfavoriet. Dankzij het winnen van de prijs, verzekert het museum zich van een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. De andere twee genomineerden, het Centraal Museum uit Utrecht en Stadsmuseum Harderwijk, eindigden met respectievelijk 32 procent en 28 procent van de stemmen op de tweede en derde plaats.

Lees meer

Iris uit Aalsmeer sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterij Miljonairs

Noord-Holland Winaars

Iris uit Aalsmeer speelt maar liefst 32.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zojuist was bij RTL 4 te zien hoe zij verder speelde op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink en dit bedrag won.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Nederlandse Händelvereniging uit Bussum met 5.000 euro

Noord-Holland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Nederlandse Händelvereniging! Het oratoriumkoor is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum wilden zij, naast de jaarlijkse Messiah concerten, graag weer eens een oratorium van Händel uitvoeren. Daar willen zij deze bijdrage voor gebruiken.

Lees meer

De VriendenLoterij Molenprijs 2022 gaat naar Groningen!

Noord-Holland

Molenstichting Midden- en Oost-Groningen heeft de VriendenLoterij Molenprijs 2022 gewonnen. Zij streden voor de restauratie van korenmolen De Noordstar in Noordbroek. De Hollandsche Molen maakte dit op dinsdag 11 oktober bekend vanuit molen De Ster in Utrecht, waar de feestelijke prijsuitreiking in plaatsvond. Het vrijwilligersteam van de molen verzamelde een recordaantal van 18.072 stemmen en won hiermee de hoofdprijs van 75.000 euro. Het geld is bestemd voor de restauratie van de kap en de roeden van de molen.

Lees meer

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen Nieuwsberichten

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Marian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterijMarian uit Roelofarendsveen wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Marian uit Roelofarendsveen. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Marian werd op haar werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters.

Lees meer

Arjen uit Hoorn wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Noord-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Arjen uit Hoorn. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Arjen werd onlangs op zijn werk verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters. 

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Meer kunst en cultuur op Cruyff Courts dankzij financiële impuls

Noord-Holland

Amsterdam, 21 juni 2022 – Gistermiddag werd Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation, tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in het Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 250.000 euro voor zijn foundation. Een bekroning op het werk van deze organisatie die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet om duizenden kinderen over de hele wereld een veilige plek te bieden om te sporten en plezier te beleven.  

Lees meer

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor S.V. Odiz-Frogs uit Wijdewormer! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. S.V. Odiz-Frogs gaat het geld gebruiken om de gravelvloer in de trainingshal te vernieuwen.

Lees meer

Sandor uit Wormer wint 32.000 euro bij ‘VriendenLoterij Miljonairs’

Noord-Holland Winaars

Vanavond was in ‘VriendenLoterij Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Sandor uit Wormer plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Sandor speelde 32.000 euro bij elkaar.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt Winterguard The Pride uit Huizen met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Winterguard The Pride uit Huizen. De organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Winterguard The Pride gaat het geld gebruiken om materialen voor de uniformen en het decor aan te schaffen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve uit Amstelveen met 5.000 euro

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve uit Amstelveen! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve gaat het geld gebruiken om activiteiten en evenementen te organiseren voor de bewoners. 

Lees meer

Steuntje in de rug voor KV DOC uit Bussum dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor KV DOC uit Bussum! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KV DOC gaat het geld gebruiken om de vereniging verder aan te kleden.  

Lees meer

Steuntje in de rug voor AKC Waterland uit Purmerend dankzij VriendenLoterij

Noord-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor AKC Waterland uit Purmerend! De vereniging voor hondenopvoeding en -sport is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. AKC Waterland gaat het geld gebruiken om een speelterrein voor puppy’s te realiseren. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Noord-Hollandse musea met ruim 18,8 miljoen euro

Noord-Holland

Goed nieuws voor tweeëntwintig Noord-Hollandse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de VriendenLoterij. Naast een jaarlijkse financiële bijdrage ontvangt NEMO dit jaar een extra financiering van 950.000 euro voor het project ‘Nederland Nieuwsgierig’, Het Scheepvaartmuseum ontvangt een extra schenking van 575.000 euro voor de 'VriendenLoterij Cultuur Ferry' en het Van Gogh Museum krijgt een extra bijdrage van 720.000 euro voor het project ‘Van Gogh Museum trakteert!’ dat ter ere van het gouden jubileum van het museum wordt ontwikkeld. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.   

Lees meer

Cultuur Ferry van Het Scheepvaartmuseum wordt werkelijkheid dankzij schenking VriendenLoterij

Noord-Holland

Een langgekoesterde wens wordt werkelijkheid voor Het Scheepvaartmuseum en een aantal culturele samenwerkingspartners. Het museum ontving een cheque van 575.000 euro van de VriendenLoterij, zodat zij een eco-neutrale rondvaartverbinding in het gebied rondom de Plantage en het Oosterdok in Amsterdam kan lanceren. Via de nieuwe rondvaartverbinding worden (on)bekende attracties in de stadsdelen zichtbaar en op een duurzame wijze ontsloten voor publiek. Het verrassingsmoment aan Michael Huyser, directeur van het museum, was gisteren te zien tijdens een live-uitzending van Koffietijd. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

Lees meer