Noodzakelijke vernieuwingsslag voor Nationaal Glasmuseum stap dichterbij

Utrecht Nieuwsberichten

Wat een verrassing voor het Nationaal Glasmuseum in Leerdam! Vandaag ontving directeur Laurens Geurtz in de uitzending van Koffietijd een VriendenLoterij-cheque ter waarde van 370.000 euro. Dankzij deze bijdrage wordt een vernieuwingsslag voor het museum in Leerdam mogelijk. 

 

Lees meer

Jolanda uit De Bilt wint 100.000 euro bij de VriendenLoterij

Utrecht Winaars

Een grote verrassing voor Jolanda uit De Bilt. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Jolanda en haar moeder werden onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors.

 

Lees meer

Sander uit Utrecht wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij

Utrecht Winaars

Een grote verrassing voor Sander uit Utrecht. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. Sander werd onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh

Lees meer

VriendenLoterij steunt Zwemvereniging Utrecht met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Zwemvereniging Utrecht! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Zwemvereniging Utrecht gaat het geld gebruiken om nieuwe startblokken voor in het zwembad aan te schaffen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting uit Baarn met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) uit Baarn. De stichting is gekozen als één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. NCFS gaat het geld gebruiken om mensen met taaislijmziekte beter en vaker in beeld te brengen om zo het publiek te informeren.

Lees meer

Ruim 2,4 miljoen euro van VriendenLoterij voor Utrechtse musea

Utrecht

Fijn nieuws voor vier Utrechtse musea! Zij ontvangen ieder een substantiële financiële bijdrage van de VriendenLoterij. De gelukkige musea zijn het Museum Catharijneconvent, Centraal Museum, het Spoorwegmuseum en Museum Speelklok. Museum Catharijneconvent ontvangt naast de jaarlijkse bijdrage een extra financiering voor de uitbreiding van het project ‘het Grootste Museum van Nederland’. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt forten, vestingen, bunkers en waterlinies met 450.000 euro

Utrecht

Stichting Liniebreed Ondernemen ontvangt 450.000 euro van de VriendenLoterij. De stichting, waar de VriendenLoterij al sinds 2020 hoofdpartner van is, ontvangt de bijdrage om waterlinies forten, bunkers en vestingwerken als cultuurhistorisch erfgoed te beschermen en het belang daarvan onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

660.000 euro van VriendenLoterij voor Grootste Museum van Nederland

Utrecht

Een mooie bijdrage van 660.000 euro voor een bijzonder cultureel project van Museum Catharijneconvent. Zojuist werd Marieke van Schijndel, directeur van het museum, verrast met een cheque van 660.000 euro van de VriendenLoterij. Het verrassingsmoment was live te zien in een uitzending van Koffietijd. Met de bijdrage kan het Grootste Museum van Nederland haar aanbod uitbreiden, zodat iedereen kan genieten van de diversiteit en rijkdom aan gebouwen en interieurs en van de kunst en verhalen van het religieus erfgoed in Nederland. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro schenken aan cultuur en welzijn in Nederland.

Lees meer

VriendenLoterij schenkt 750.000 euro voor organisatie Erfgoedparade door heel Nederland

Utrecht

Mooi nieuws voor BOEi (de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed). De organisatie is gisteren op feestelijke wijze verrast met een schenking van 750.000 euro van de VriendenLoterij.  Met deze bijdrage organiseert BOEi een reeks voorstellingen en evenementen in leegstaande fabriekshallen, kerken en andere monumentale locaties. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt IJsclub "Door Eendracht Vooruit" uit Lexmond met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor IJsclub "Door Eendracht Vooruit" uit Lexmond! De ijsclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. IJsclub DEV gaat het geld gebruiken om het clubgebouw te vernieuwen. 

Lees meer

Steuntje in de rug voor LTC Vathorst uit Amersfoort dankzij VriendenLoterij

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor LTC Vathorst uit Amersfoort! De tennisclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. LTC Vathorst gaat het geld gebruiken om de keuken in het clubhuis te vernieuwen. 

Lees meer

SV Hertha uit Vinkeveen stap dichter bij 'groene' club dankzij VriendenLoterij

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Hertha uit Vinkeveen! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week van de VriendenLoterij en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro. SV Hertha gaat het geld gebruiken om de vereniging te verduurzamen. 

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Utrecht

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

Steuntje in de rug voor Prinses Máxima Manege in Den Dolder dankzij VriendenLoterij

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder! De manege is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De manege gaat het geld gebruiken voor een extra paard, geschikt voor ruiters met een beperking.

Lees meer

Steuntje in de rug voor Kynologenvereniging Nieuwegein dankzij VriendenLoterij

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Kynologenvereniging Nieuwegein! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De Kynologenvereniging is een school voor hondenopvoeding en -sport, georganiseerd door hondenliefhebbers en vakkundige trainers. De vereniging gaat het geld gebruiken om waterdichte kleding voor de vrijwilligers aan te schaffen.

Lees meer

Erica uit Oudewater verrast met 200.000 euro van VriendenLoterij

Utrecht Winaars

Een grote verrassing voor Erica uit Oudewater. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 200.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors verraste Erica en haar man Simon onlangs in Museum Huis Doorn met de cheque.

Lees meer

VriendenLoterij steunt SV Odijk met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Odijk! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. SV Odijk gaat met de bijdrage twee dug-outs aanschaffen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt The Pink Panthers uit Driebergen-Rijsenburg met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Rugby Club The Pink Panthers uit Driebergen-Rijsenburg! De club is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De club gaat het geld gebruiken om het clubgebouw te verduurzamen door zonnepanelen op het dak aan te leggen.

Lees meer

Steuntje in de rug voor Gwen uit IJsselstein dankzij VriendenLoterij

Utrecht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Gwen (18) uit IJsselstein. Om Gwen een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Gwen krijgt een stabilo zitkussensysteem, zodat zij meer leuke dingen kan doen met minder pijn.

Lees meer

VriendenLoterij vervult hartenwens Ramon uit Soesterberg

Utrecht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Ramon (10) uit Soesterberg. Om hem in het zonnetje te zetten, deed Stichting Het Vergeten Kind voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Ramon gaat skydiven.

Lees meer

VriendenLoterij vervult hartenwens Julia uit Amersfoort

Utrecht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 4-jarige Julia en haar familie uit Amersfoort. Om Julia en haar familie een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgt Julia's familie een welkom steuntje in de rug: ze krijgen rolluiken voor de ramen zodat de warmte in de zomer buitengehouden kan worden, iets dat belangrijk is voor Julia's gezondheid en ontwikkeling.

Lees meer

VriendenLoterij zet gezin uit Leusden in het zonnetje

Utrecht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de gehandicapte Dylan (11) en zijn broertje Tymen uit Leusden. Om de broertjes in het zonnetje te zetten, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat hun hartenwens in vervulling: ze gaan samen met hun ouders genieten van een vakantieweek mét privé zwembad. Want samen zwemmen is wat ze het allerliefste doen!

Lees meer

VriendenLoterij steunt The Pink Panthers uit Maarssen met 5.000 euro

Utrecht

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor The Pink Panthers uit Maarssen! De twirlvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. The Pink Panthers gaan het geld gebruiken om nieuw materiaal aan te schaffen, zodat de jeugdleden het 30-jarig jubileum in stijl kunnen vieren.

Lees meer