Limburg archive

SV Vitesse ’08 uit Gennep maakt verduurzamingsslag dankzij VriendenLoterij

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Vitesse ’08 uit Gennep! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. SV Vitesse ’08 gaat het geld gebruiken voor het verduurzamen van de vereniging.   

Lees meer

Steuntje in de rug voor Geusselt Sport uit Maastricht dankzij VriendenLoterij

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Geusselt Sport uit Maastricht! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Geusselt Sport gaat het geld gebruiken om de kantine op te knappen.  

Lees meer

Limburgs Museum ontvangt eenmalige schenking van 400.000 euro van VriendenLoterij

Limburg

Fantastisch nieuws voor het Limburgs Museum in Venlo! Het museum werd vandaag door VriendenLoterij-ambassadeur Albert Verlinde verrast met een cheque van 400.000 euro. Het museum gaat de bijdrage gebruiken om te werken aan een nieuwe en moderne versie van zichzelf, waarbinnen iedere inwoner van Limburg zich vertegenwoordigd voelt. Inwoners van Limburg worden door het museum uitgenodigd om eigen objecten en verhalen te delen. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Limburg

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

Sportvereniging Merselo zet stap richting ‘groene’ club dankzij VriendenLoterij

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Sportvereniging Merselo! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Sportvereniging Merselo gaat het geld gebruiken om de vereniging verder te verduurzamen.

Lees meer

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021

Nieuwsberichten Limburg

Kasteel Hoensbroek is de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021, binnen het thema 'digitaal verhaal'. Met een overtuigende 41 procent van de publieksstemmen toonde Kasteel Hoensbroek zich de publieksfavoriet. Dankzij het winnen van de prijs verzekert het museum zich van een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. De andere twee genomineerden, Museum Volkenkunde Leiden en het Amsterdam Museum, eindigden met respectievelijk 37 procent en 22 procent van de stemmen op de tweede en derde plaats.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Korfbalvereniging Oranje Wit uit Leunen met 5.000 euro

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Korfbalvereniging Oranje Wit uit Leunen! De vereniging is namelijk benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Korfbalvereniging Oranje Wit gaat het geld gebruiken om nieuwe jassen en poloshirts voor de coaches en trainers aan te schaffen.

Lees meer

Steuntje in de rug voor Toon Hermans Huis Parkstad in Heerlen dankzij VriendenLoterij

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Toon Hermans Huis Parkstad in Heerlen! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De stichting gaat de bijdrage gebruiken om de ontmoetingsplek voor mensen die geraakt worden door kanker, toegankelijker te maken voor mindervaliden.

Lees meer

Steuntje in de rug voor Voerendaals gezin dankzij VriendenLoterij

Limburg

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de ouders van de 6-jarige Evy uit Voerendaal. Om het gezin een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgen zij een welkom steuntje in de rug: er komt een airconditioner in huis, zodat zij ook op warme zomerdagen in alle koelte kan slapen en spelen.

Lees meer

Ger uit Maastricht verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij Bingo

Limburg Winaars

Een grote verrassing voor Ger uit Maastricht. Hij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest reikte de cheque onlangs op gepaste afstand aan Ger uit.

Lees meer

VriendenLoterij steunt KOH Eijsden met 5.000 euro

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KOH Eijsden gaat het geld gebruiken om de verouderde trommels voor de drumband te vervangen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt VCH Blerick uit Venlo met 5.000 euro

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor VCH Blerick uit Venlo! De club is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. VCH Blerick gaat het geld gebruiken om een dug-out te vernieuwen en nieuwe doelnetten aan te schaffen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt handbalvereniging Bevo Hc uit Panningen met 5.000 euro

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor handbalvereniging Bevo Hc uit Panningen! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Bevo Hc gaat het geld gebruiken om benodigde materialen voor beachhandbal aan te schaffen, zodat er in de coronatijd buiten gesport kan worden.

Lees meer

VriendenLoterij steunt hockeyclub Delta Venlo met 5.000 euro

Limburg

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor hockeyclub Delta Venlo! De hockeyclub uit Venlo is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Delta Venlo gaat het geld gebruiken om een extra miniveld aan te leggen voor de jeugd, zodat zij hier samen kunnen spelen en zich verder kunnen ontwikkelen.

Lees meer