Drenthe archive

Jeannette uit 2e Exloërmond wint 100.000 euro bij de VriendenLoterij

Drenthe Winaars

Een grote verrassing voor Jeannette uit 2e Exloërmond. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Jeannette werd onlangs verrast met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Jamai Loman.

Lees meer

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen Nieuwsberichten

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

Geert uit Ruinerwold verrast met 25.000 euro van VriendenLoterij

Drenthe Winaars

Een grote verrassing voor Geert uit Ruinerwold. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes reikte de cheque onlangs uit aan Geert.

Lees meer

VriendenLoterij steunt V.V. Roden met 5.000 euro

Drenthe

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor V.V. Roden! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. V.V. Roden gaat het geld gebruiken om een toernooi voor de jeugd in Roden te organiseren en om extra spelmateriaal aan te schaffen.

Lees meer

Steuntje in de rug voor DZOH uit Emmen dankzij VriendenLoterij

Drenthe

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor DZOH uit Emmen! De voetbalclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. DZOH gaat het geld gebruiken om nieuwe faciliteiten voor de jeugd aan te schaffen.

Lees meer

Drents Museum ontvangt 439.498 euro van VriendenLoterij

Drenthe

Goed nieuws voor het Drents Museum in Assen! Het museum is meerjarig partner van de VriendenLoterij en ontvangt daarom, dankzij de deelnemers, een schenking van 439.498 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Drenthe

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

VriendenLoterij steunt mensen die het moeilijk hebben met 56 miljoen euro

Goede Doelen

Door de coronapandemie zijn de maatschappelijke problemen voor mensen die te maken hebben met armoede, kansenongelijkheid en eenzaamheid het afgelopen jaar vergroot.[i] Zij worden harder geraakt dan minder kwetsbare groepen. Daarom draagt de VriendenLoterij juist nu bij aan zoveel mogelijk initiatieven die het verschil maken voor deze kwetsbare groepen. Zo gaat er 3,25 miljoen euro naar organisaties die zich inzetten voor kansengelijkheid. 900.000 euro gaat naar het aanpakken van de schuldenproblematiek. En 3 miljoen euro gaat naar organisaties die zich inzetten voor kwetsbare mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij ontvangen 46 organisaties en 3.300 clubs en verenigingen een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij waarmee zij blijvend kunnen bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn in Nederland. In totaal ontvangen zij 56 miljoen euro.

Lees meer

VriendenLoterij steunt SV Yde De Punt met 5.000 euro

Drenthe

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Yde De Punt! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De sportvereniging gaat het geld gebruiken voor de volgende stap in hun verduurzamingstraject: het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Lees meer

Opknapbeurt voor kantine van Handbalvereniging E&O uit Emmen dankzij steun VriendenLoterij

Drenthe

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Handbalvereniging E&O uit Emmen! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De handbalvereniging gaat het geld gebruiken om de verouderde keuken in de kantine op te knappen, zodat zij de jeugd daar van maaltijden kunnen voorzien.

Lees meer

  • ...