Flevoland archive

VriendenLoterij steunt korfbalvereniging EKVA uit Almere met 5.000 euro

Flevoland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor korfbalvereniging EKVA uit Almere! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. EKVA gaat de bijdrage gebruiken voor het vervangen van het douchesysteem. 

Lees meer

Fred uit Almere sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterij Miljonairs

Flevoland

Fred uit Almere speelt maar liefst 32.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zojuist was bij RTL 4 te zien hoe hij verder speelde op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink en het bedrag in de wacht sleepte. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Tennis- en Padelvereniging 'Het Nieuwe Land' uit Almere met 5.000 euro

Flevoland Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Tennis- en Padelvereniging 'Het Nieuwe Land' uit Almere! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat de bijdrage gebruiken voor de bouw van een nieuwe locatie.

Lees meer

Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen Nieuwsberichten

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

Land Art Flevoland verrast met 300.000 euro van VriendenLoterij

Flevoland

Goed nieuws voor Land Art Flevoland. De bijzondere collectie landschapskunstwerken werd donderdagochtend 17 februari namelijk door Jamai Loman verrast met een cheque van 300.000 euro van de VriendenLoterij. Deze bijdrage wordt gebruikt voor het vergroten van de toegankelijkheid van de collectie. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Flevoland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

VriendenLoterij steunt mensen die het moeilijk hebben met 56 miljoen euro

Goede Doelen

Door de coronapandemie zijn de maatschappelijke problemen voor mensen die te maken hebben met armoede, kansenongelijkheid en eenzaamheid het afgelopen jaar vergroot.[i] Zij worden harder geraakt dan minder kwetsbare groepen. Daarom draagt de VriendenLoterij juist nu bij aan zoveel mogelijk initiatieven die het verschil maken voor deze kwetsbare groepen. Zo gaat er 3,25 miljoen euro naar organisaties die zich inzetten voor kansengelijkheid. 900.000 euro gaat naar het aanpakken van de schuldenproblematiek. En 3 miljoen euro gaat naar organisaties die zich inzetten voor kwetsbare mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij ontvangen 46 organisaties en 3.300 clubs en verenigingen een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij waarmee zij blijvend kunnen bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn in Nederland. In totaal ontvangen zij 56 miljoen euro.

Lees meer

Steuntje in de rug voor Dierenasiel Almere dankzij VriendenLoterij

Flevoland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Dierenasiel Almere! Het asiel is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Dierenasiel Almere gaat het geld gebruiken om verzorgingsmateriaal voor de kittens in het asiel aan te schaffen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Badmintonvereniging Almere met 5.000 euro

Flevoland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Badmintonvereniging Almere! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Badmintonvereniging Almere gaat het geld gebruiken om een dependance op te zetten, zodat kinderen uit de wijk de gelegenheid krijgen om dichtbij huis te badmintonnen.

Lees meer

‘Speeltuinbende XL’ nieuw initiatief dat kinderen met en zonder handicap laat samenspelen

Goede Doelen

Het sociale speelaspect blijft achter voor kinderen met een handicap bij fysiek toegankelijke speeltuinen, constateert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De stichting signaleert dat kinderen met een handicap zich vaak niet welkom voelen in de speeltuin in de buurt omdat zij bijvoorbeeld worden aangestaard. Dit zorgt voor een hoge drempel om er te gaan spelen ondanks dat de speeltuin toegankelijk is voor hen. Met als resultaat dat ouders speeltuinen vermijden, kinderen met een beperking eenzaam blijven en geen vriendjes in de buurt kunnen maken. Om deze reden lanceert het Gehandicapte Kind met aanvang van het buitenspeelseizoen het initiatief ‘Speeltuinbende XL’ dat zich naast het fysiek toegankelijk maken van speeltuinen volledig focust op het verlagen van sociale drempels. Binnen dit project zorgt het Gehandicapte Kind voor kennis, de hulpmiddelen en de cultuur die nodig zijn om kinderen met en zonder handicap samen te brengen in de speeltuin.

Lees meer

  • ...