Overijssel archive

VriendenLoterij steunt Zwols Muziektheater met 5.000 euro

Overijssel Nieuwsberichten

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor het Zwols Muziektheater. De musicalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Het Zwols Muziektheater gaat het geld gebruiken voor de uitvoering van de musical Shrek. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt voetbalvereniging DOS Kampen met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor DOS Kampen! De club is verkozen tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. DOS Kampen gaat het geld gebruiken om hun standaard kledingpakket uit te breiden met een presentatiepak en een voetbaltas.

Lees meer

VriendenLoterij steunt voetbalvereniging DVC Dedemsvaart met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor DVC Dedemsvaart! De vereniging is verkozen tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. DVC Dedemsvaart gaat het geld gebruiken om hun sportpark te verduurzamen en bekendheid aan hun club te geven. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt SV Schalkhaar met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Schalkhaar! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. SV Schalkhaar gaat het geld onder andere gebruiken om de sportbeleving binnen de club te vergroten en meer leden aan zich te binden.

Lees meer

Steuntje in de rug voor S.V. Nieuwleusen dankzij VriendenLoterij

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor S.V. Nieuwleusen! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. S.V. Nieuwleusen gaat het geld gebruiken voor het ombouwen van de kantine. 

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Overijssel

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

‘Atlas van Ooit’ van Museumfabriek in Enschede wordt vervolgd

Overijssel

Een bijzondere Valentijnsdag voor De Museumfabriek in Enschede. Arnoud Odding, directeur van De Museumfabriek, werd gisteren op feestelijke wijze verrast met een VriendenLoterij-cheque van 325.000 euro. Met deze bijdrage krijgt het samenwerkingsproject Atlas van Ooit, dat musea in het oosten van het land onder andere helpt om nieuwe publieksgroepen te bereiken, een vliegende start. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Lees meer

F.C. Oldemarkt maakt verduurzamingsslag dankzij VriendenLoterij

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor F.C. Oldemarkt! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. F.C. Oldemarkt gaat het geld gebruiken om de vereniging verder te verduurzamen door energiezuinige ledverlichting op het hoofd- en trainingsveld te plaatsen.

Lees meer

Steuntje in de rug voor SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot dankzij VriendenLoterij

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De voetbalvereniging gaat het geld gebruiken om de toiletten te renoveren.

Lees meer

Simon uit Holten sleept 16.000 euro in de wacht bij ‘VriendenLoterij Miljonairs’

Overijssel

Afgelopen zaterdag was in ‘VriendenLoterij Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Simon uit Holten plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Simon speelde 16.000 euro bij elkaar.

Lees meer

DOS-WK uit Enschede start G-Korfbalteam dankzij steun VriendenLoterij

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor DOS-WK uit Enschede! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. DOS-WK gaat het geld gebruiken om G-Korfbal (korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking) op te starten.

Lees meer

Tex Town Tigers uit Enschede knapt kantine en kleedkamers op dankzij steun VriendenLoterij

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Honk- en Softbalvereniging Tex Town Tigers uit Enschede! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Tex Town Tigers gaat het geld gebruiken om de verouderde kantine en kleedkamers op te knappen.

Lees meer

VriendenLoterij zet Asse uit Nieuwleusen in het zonnetje

Overijssel

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Asse (64) uit Nieuwleusen. Om Asse in het zonnetje te zetten, deed Zorgspectrum het Zand voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Asse mag een luchtballonvaart maken.

Lees meer

VriendenLoterij steunt HC Twente uit Hengelo met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HC Twente uit Hengelo! De hockeyclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. HC Twente gaat het geld gebruiken om de hockeyclub klaar te maken voor de Special Olympics in 2022.

Lees meer

VriendenLoterij steunt vv Diepenveen met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor vv Diepenveen! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken om de binnenverlichting van het clubhuis energiezuinig te maken.

Lees meer

Gerben uit Zwolle verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij Bingo

Overijssel

Een grote verrassing voor Gerben uit Zwolle. Hij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes bracht onlangs het feestelijke nieuws via een videogesprek.

Lees meer

Alinda uit IJsselmuiden verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij Bingo

Overijssel Winaars

Een grote verrassing voor Alinda uit IJsselmuiden. Zij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Wolter Kroes, ambassadeur van de VriendenLoterij, bracht onlangs het feestelijke nieuws via een videogesprek.

Lees meer

VriendenLoterij steunt ASV’57 uit Aadorp met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging ASV’57 uit Aadorp! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. ASV’57 gaat het geld gebruiken voor de volgende stap in hun verduurzamingstraject: er worden zonnepanelen geplaatst.

Lees meer

VriendenLoterij steunt voetbalvereniging Union Sport Vereniging uit Nieuwleusen met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Union Sport Vereniging (USV) uit Nieuwleusen! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. USV gaat het geld gebruiken om het dak te vervangen en de algehele isolatiewaarde van het clubgebouw te verhogen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt MSC Meppel met 5.000 euro

Overijssel

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor MSC Meppel! De Meppeler Sport Club is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De club gaat het geld gebruiken om een sportkooi aan te leggen, zodat kinderen ook in het weekend worden gestimuleerd om te bewegen.

Lees meer