Zuid-Holland archive

Steuntje in de rug voor VCN uit Capelle aan den IJssel dankzij VriendenLoterij

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor VCN uit Capelle aan den IJssel! De volleybalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. VCN gaat het geld gebruiken om sporten toegankelijker te maken voor de jeugd uit de omgeving. 

Lees meer

Chantal uit Schiedam verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij

Zuid-Holland

Een grote verrassing voor Chantal uit Schiedam. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Chantal werd onlangs door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh verrast met de cheque. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt EHC uit Den Haag met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht! De voetbalclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. ASWH gaat het geld gebruiken om de club te verduurzamen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht! De voetbalclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. ASWH gaat het geld gebruiken om de club te verduurzamen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt s.v. D.B.G.C. uit Oude-Tonge met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor s.v. D.B.G.C. uit Oude-Tonge! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. s.v. D.B.G.C. gaat het geld gebruiken om de kleedkamers te verbouwen en de kantine aan te pakken.  

Lees meer

sv Poortugaal stap dichter bij ‘groene’ club dankzij VriendenLoterij

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor sv Poortugaal! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. sv Poortugaal gaat het geld gebruiken om de vereniging te verduurzamen.

Lees meer

Bijna 9,5 miljoen euro van VriendenLoterij voor cultuur in Zuid-Holland

Zuid-Holland

Een zeer welkome financiële opsteker voor twaalf Zuid-Hollandse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de VriendenLoterij. De twaalf Zuid-Hollandse musea ontvangen samen in totaal bijna 9,5 miljoen euro. Het Mauritshuis en het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen naast de jaarlijkse bijdrage een extra schenking van respectievelijk 1.480.000 en 1.076.000 euro voor een bijzonder cultureel project. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.    

Lees meer

Mural Museum Nederland wordt werkelijkheid dankzij VriendenLoterij-schenking van bijna 1,5 miljoen euro

Zuid-Holland

Wat een verrassing voor het Mauritshuis in Den Haag! Zojuist overhandigde Pernille La Lau tijdens de uitzending van Koffietijd een VriendenLoterij-cheque ter waarde van 1.480.000 euro aan Martine Gosselink van het Mauritshuis. Dankzij deze bijdrage kan het museum, dat dit jaar zijn 200-jarig bestaan viert, twintig murals door heel Nederland realiseren onder de noemer ‘Mural Museum Nederland’. Dit doet het museum samen met twintig andere musea, gemeenten, woningbouwcorporaties, buurtbewoners en streetartists.. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.   

Lees meer

Rijksmuseum van Oudheden ontvangt ruim 1 miljoen euro van VriendenLoterij

Zuid-Holland

Fantastisch nieuws voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gisteren werd Wim Weiland, directeur van het museum, op feestelijke wijze verrast met een cheque van ruim 1 miljoen euro van de VriendenLoterij. Dankzij deze bijdrage kan het museum het project ‘Onder Ons’ realiseren. Hierin deelt het museum de rijkscollectie met vijftien musea door het hele land, waarbij topstukken uit de Leidse collectie worden tentoongesteld in de regio waar deze vandaan komen. De nationale archeologische collectie wordt zo landelijk nog beter ontsloten. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.   

Lees meer

Fortresse Holland in Hellevoetsluis ontvangt 380.000 euro van VriendenLoterij

Zuid-Holland

Mooi nieuws voor Fortresse Holland! Het nieuwe binnen- en buitenmuseum dat het maritieme verhaal van Hellevoetsluis gaat vertellen, is namelijk op feestelijke wijze verrast met een cheque van 380.000 euro van de VriendenLoterij. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Zuid-Holland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Korfbal Combinatie Ridderkerk met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Korfbal Combinatie Ridderkerk (KCR)! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KCR gaat het geld gebruiken om een nieuw speeltoestel voor kinderen aan te schaffen. 

Lees meer

VriendenLoterij steunt Stichting Dierenambulance de Wijs uit Den Haag met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Dierenambulance de Wijs uit Den Haag! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Dierenambulance de Wijs gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe dierenambulance.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt Rocking Up X-Mas Den Haag met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Rocking Up X-Mas Den Haag. De organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Rocking Up X-Mas Den Haag gaat het geld gebruiken om 200 gezinnen die een moeilijke tijd doormaken, tijdens de feestdagen te verrassen met een extra cadeau.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken voor de renovatie van één van de twee rijhallen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt MIND Ypsilon in Den Haag met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor MIND Ypsilon uit Den Haag! De (landelijke) organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Ypsilon, vereniging voor familie en naasten van mensen met psychosegevoeligheidgaat het geld gebruiken om hun voorlichtingsmateriaal te vertalen.

Lees meer

Stichting Vierspan Zuid-Holland ontvangt cheque van 5.000 euro van VriendenLoterij

Zuid-Holland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Melvin en Thanisha (15) uit Voorschoten. Om de tweeling een steuntje in de rug te geven, deed het Gehandicapte Kind voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat hun hartenwens in vervulling: Melvin en Thanisha mogen samen met hun familie een week genieten in het Bio Vakantieoord, een vakantiepark waar kinderen, met of zonder handicap, kunnen genieten.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Stichting Vierspan Zuid-Holland in Ouddorp met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Vierspan Zuid-Holland in Ouddorp! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Vierspan Zuid-Holland gaat het geld gebruiken om een hindernis voor de menwedstrijden aan te schaffen.

Lees meer

Raymond uit Zoetermeer sleept 32.000 euro in de wacht bij ‘VriendenLoterij Miljonairs’

Zuid-Holland

Afgelopen zaterdag was in ‘VriendenLoterij Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Raymond uit Zoetermeer plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Raymond speelde 32.000 euro bij elkaar.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Hijs Hokij Den Haag met 5.000 euro

Zuid-Holland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Hijs Hokij Den Haag! De ijshockeyclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Hijs Hokij Den Haag gaat het geld gebruiken om ijshockeykleding aan te schaffen zodat alle nieuwe leden worden voorzien.

Lees meer

Leni uit Barendrecht wint 100.000 euro bij VriendenLoterij Bingo

Zuid-Holland Winaars

Een grote verrassing voor Leni uit Barendrecht. Zij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes reikte de cheque onlangs op gepaste afstand aan Leni uit.

Lees meer

VriendenLoterij zet Nick uit Waddinxveen in het zonnetje

Zuid-Holland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Nick (26) uit Waddinxveen. Om hem in het zonnetje te zetten, deed AMC Foundation voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Nick krijgt een beamer, zodat hij samen met zijn vrienden op een groot scherm films kan kijken.

Lees meer

VriendenLoterij vervult hartenwens Carlijn uit Waddinxveen

Zuid-Holland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Carlijn (18) uit Waddinxveen. Om haar een steuntje in de rug te geven deed Animal 4 Health voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Carlijn krijgt een fietskar zodat zij samen met haar hulphond zelfstandig naar buiten kan.

Lees meer

VriendenLoterij vervult hartenwens Fayèn uit Leimuiden

Zuid-Holland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 55-jarige Anita uit Leiden. Om haar te bedanken voor haar inzet als vrijwilliger, deed de Hartstichting een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Anita mag een cursus portretschilderen volgen.

Lees meer