Cultuurloket DigitALL helpt cultuursector digitaal te blijven innoveren

Noord-Holland Goede Doelen

Het cultuurloket DigitALL is geopend! Eerder konden instellingen alleen op uitnodiging een aanvraag doen. Vanaf 1 september kunnen (film)theaters, muziekpodia, musea, festivals en producten ook zelf actief een aanvraag indienen. Het initiatief is bedoeld voor grote en kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.  

Lees meer

Vluchtelingen maken gratis kennis met Nederlandse musea

Noord-Holland Goede Doelen

Nederlandse musea en VluchtelingenWerk Nederland nodigen alle vluchtelingen in Nederland uit om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Zo maken zij kennis met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat, en leren zij het land kennen dat hun nieuwe thuis is. De VriendenLoterij maakt dit mogelijk met een schenking van 1,25 miljoen euro.

VriendenLoterij schenkt 1,25 miljoen aan Nederlandse musea voor gratis toegang

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Noord-Holland Goede Doelen

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

Lees meer

HV Reehorst uit Ede knapt kantine op dankzij VriendenLoterij

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HV Reehorst uit Ede! De handbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. HV Reehorst gaat het geld gebruiken om de kantine op te knappen.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt v.v. E.M.M. uit Randwijk met 5.000 euro

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor v.v. E.M.M. uit Randwijk! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. v.v. E.M.M. gaat het geld gebruiken om nieuwe dug-outs aan te schaffen.  

Lees meer

VriendenLoterij steunt W.Z.C. Wapenveld met 5.000 euro

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor W.Z.C. Wapenveld! De voetbalclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. W.Z.C. Wapenveld gaat het geld gebruiken om de bestuurskamer te verbouwen.   

Lees meer

VriendenLoterij schenkt ruim 4,3 miljoen euro aan Gelderse musea

Gelderland

Mooi nieuws voor zes Gelderse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de VriendenLoterij. Museum Arnhem, Stevenskerk Nijmegen, Paleis Het Loo, Afrika Museum, Het Nederlands Openluchtmuseum en het Kröller-Müller Museum ontvangen in totaal ruim 4,3 miljoen euro. Het Nederlands Openlucht Museum ontvangt naast de jaarlijkse bijdrage ook een extra schenking van 640.000 euro om een 'Huis van Herinnering' te bouwen. Een huis waar mensen met dementie, aan de hand van een speciaal programma, geprikkeld worden om met elkaar herinneringen op te halen. Stevenskerk Nijmegen ontvangt een eenmalige bijdrage en gaat met deze bijdrage de publieksfunctie verbeteren nu een grootschalig renovatieplan wordt uitgevoerd. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

Stevenskerk in Nijmegen verrast met 200.000 euro van VriendenLoterij

Gelderland

Een bijzonder verjaardagscadeau voor de Stevenskerk in Nijmegen. De kerk, die dit jaar zijn 750-jarige jubileum viert, is gisteren op feestelijke wijze verrast met een cheque van 200.000 euro van de VriendenLoterij. De Stichting Stevenskerk gebruikt deze bijdrage om de publieksfunctie te verbeteren nu een grootschalig renovatieplan wordt uitgevoerd. Ook helpt de bijdrage bij het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de kerk. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Lees meer

DRAFT - hier titel invullen

Gelderland

hier lead (inleiding) invullen 

Lees meer

Nederlands Openluchtmuseum pakt maatschappelijke rol met ‘Huis van Herinnering’

Gelderland Nieuwsberichten

Een onvergetelijke Valentijnsdag voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! De VriendenLoterij zette er gisteren namelijk letterlijk de bloemetjes buiten. Teus Eenkhoorn van het museum werd er door Jamai Loman en Geert Friebel van de VriendenLoterij verrast met een cheque van 640.000 euro voor het Huis van Herinnering. Bovendien maakte de Loterij er op fleurige wijze bekend dat zij dit jaar dankzij haar deelnemers een recordbedrag van bijna 134 miljoen euro kan schenken aan goede doelen die zich inzetten voor cultuur en welzijn in Nederland.

Lees meer

SV Buren maakt verduurzamingsslag dankzij VriendenLoterij

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor SV Buren! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. SV Buren gaat het geld gebruiken om de vereniging te verduurzamen door zonnepanelen aan te leggen.

Lees meer

VriendenLoterij steunt mensen die het moeilijk hebben met 56 miljoen euro

Goede Doelen

Door de coronapandemie zijn de maatschappelijke problemen voor mensen die te maken hebben met armoede, kansenongelijkheid en eenzaamheid het afgelopen jaar vergroot.[i] Zij worden harder geraakt dan minder kwetsbare groepen. Daarom draagt de VriendenLoterij juist nu bij aan zoveel mogelijk initiatieven die het verschil maken voor deze kwetsbare groepen. Zo gaat er 3,25 miljoen euro naar organisaties die zich inzetten voor kansengelijkheid. 900.000 euro gaat naar het aanpakken van de schuldenproblematiek. En 3 miljoen euro gaat naar organisaties die zich inzetten voor kwetsbare mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij ontvangen 46 organisaties en 3.300 clubs en verenigingen een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij waarmee zij blijvend kunnen bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn in Nederland. In totaal ontvangen zij 56 miljoen euro.

Lees meer

Steuntje in de rug voor voetbalvereniging Heukelum dankzij VriendenLoterij

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging Heukelum! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Voetbalverenging Heukelum gaat het geld gebruiken om de verlichting op de club te vervangen voor ledverlichting.

Lees meer

Pascal uit Ede verrast met 25.000 euro van VriendenLoterij

Gelderland

Een grote verrassing voor Pascal uit Ede. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes verraste Pascal onlangs met de cheque.

Lees meer

Steuntje in de rug voor A.V.V. Columbia uit Apeldoorn dankzij VriendenLoterij

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor A.V.V. Columbia uit Apeldoorn! De club is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. A.V.V. Columbia gaat het geld gebruiken voor de renovatie van de bestuurskamer en de bijbehorende toiletten.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Dierensche Boys uit Dieren met 5.000 euro

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging Dierensche Boys uit Dieren! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Dierensche Boys gaat het geld gebruiken om het sportcomplex verder te verduurzamen door een warmwatervoorziening in de kleedkamers aan te leggen.

Lees meer

VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh verrast Jose uit Driel met 100.000 euro

Gelderland Winaars

Een grote verrassing voor Jose uit Driel. Zij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh reikte de cheque onlangs op gepaste afstand aan Jose uit.

Lees meer

Hjalmar uit Doetinchem verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij Bingo

Gelderland Winaars

Een grote verrassing voor Hjalmar uit Doetinchem. Hij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes reikte de cheque onlangs op gepaste afstand aan Hjalmar uit.

Lees meer

Bijzondere verrassing van VriendenLoterij voor Michelle uit Ede

Gelderland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Michelle de Vries (27) uit Ede. Om haar te bedanken voor haar inzet als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, deed de stichting voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee wordt Michelle in het zonnetje gezet: ze krijgt samen met haar vriend en familie een volledig verzorgd arrangement in de Efteling.

Lees meer

VriendenLoterij steunt Stichting Dierenhulp Tiel met 5.000 euro

Gelderland

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Dierenhulp Tiel! De stichting is (met het project van de kleine huisdierenopvang) benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Dierenhulp Tiel gaat het geld gebruiken om basisscholen voorlichting te kunnen geven over kleine huisdieren.

Lees meer

Angela uit Eefde verrast met 100.000 euro van VriendenLoterij Bingo

Gelderland Winaars

Een grote verrassing voor Angela uit Eefde. Zij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes bracht onlangs het feestelijke nieuws via een videogesprek.

Lees meer

VriendenLoterij vervult hartenwens Corrie uit Vaassen

Gelderland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Corrie uit Vaassen. Om haar te bedanken voor haar inzet als vrijwilliger, deed de Luisterlijn voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Corrie krijgt een e-bike, zodat zij langer in beweging kan blijven en langere afstanden kan fietsen.

Lees meer

‘Speeltuinbende XL’ nieuw initiatief dat kinderen met en zonder handicap laat samenspelen

Goede Doelen

Het sociale speelaspect blijft achter voor kinderen met een handicap bij fysiek toegankelijke speeltuinen, constateert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De stichting signaleert dat kinderen met een handicap zich vaak niet welkom voelen in de speeltuin in de buurt omdat zij bijvoorbeeld worden aangestaard. Dit zorgt voor een hoge drempel om er te gaan spelen ondanks dat de speeltuin toegankelijk is voor hen. Met als resultaat dat ouders speeltuinen vermijden, kinderen met een beperking eenzaam blijven en geen vriendjes in de buurt kunnen maken. Om deze reden lanceert het Gehandicapte Kind met aanvang van het buitenspeelseizoen het initiatief ‘Speeltuinbende XL’ dat zich naast het fysiek toegankelijk maken van speeltuinen volledig focust op het verlagen van sociale drempels. Binnen dit project zorgt het Gehandicapte Kind voor kennis, de hulpmiddelen en de cultuur die nodig zijn om kinderen met en zonder handicap samen te brengen in de speeltuin.

Lees meer

Hoofdrol voor therapiehond Einstein in vlogserie

Goede Doelen

Therapiehond Einstein schittert in de nieuwe vlogserie van de VriendenLoterij Bingo waarmee aandacht wordt gevraagd voor de traumaproblematiek in Nederland. In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met traumaklachten en dit aantal groeit [1]. In de zesdelige vlogserie neemt therapiehond Einstein de kijker mee in de wereld van dierondersteunde therapie. De vlogserie is gedurende de campagneperiode, van 19 april tot en met 28 mei, wekelijks te zien op de Facebookpagina en het Instagramkanaal van de VriendenLoterij Bingo, het YouTube-kanaal van Hulphond Nederland en de website van Koffietijd.

Lees meer