Ruim 1,2 miljoen euro van VriendenLoterij voor Noord-Brabantse musea

Goed nieuws voor drie Noord-Brabantse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de VriendenLoterij. Van Abbemuseum, Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum Breda ontvangen in totaal ruim 1,2 miljoen euro. Een zeer welkome financiële opsteker na een zware coronaperiode. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Van Abbemuseum ontvangt 213.466 euro, Het Noordbrabants Museum krijgt 646.258 euro en het Stedelijk Museum Breda ontvangt een bijdrage van 400.000 euro.

Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij: “Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kan de VriendenLoterij een wezenlijke bijdrage leveren aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. De cultuursector heeft een zware tijd achter de rug. Gelukkig hebben de culturele instellingen hun deuren weer mogen openen voor het publiek en kunnen we weer genieten van de rijke cultuur die Nederland te bieden heeft.”

Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn 
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.    

vriendenloterij-ambassadeurjamailomanmetchequetotaalbedrag (1).jpg
VriendenLoterij-ambassadeur Jamai Loman met cheque totaalbedrag