VriendenLoterij zet Richard uit Roosendaal in het zonnetje

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor vrijwilliger Richard uit Roosendaal. Om hem te bedanken voor zijn trouwe inzet als vrijwilliger, deed de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Richard mag een luchtballonvaart maken.

Ellen Hos van de Nederlandse Vereniging voor Autisme: “Richard is een zeer actieve vrijwilliger voor de NVA en zet zich -ondanks zijn eigen uitdagingen- vele uren per week in voor mensen met autisme. Samen met de andere vrijwilligers organiseert Richard (digitale) activiteiten om te voorkomen dat mensen met autisme in een sociaal isolement terechtkomen. Juist in deze tijd wordt zijn inzet extra gewaardeerd. Wij zijn heel blij dat we hem een luchtballonvaart kunnen geven en hem zo in het zonnetje kunnen zetten. Richard zal zelf zeggen dat dit helemaal niet nodig is en dat er vele andere vrijwilligers zijn die zich ook heel erg inzetten voor de mensen met autisme. Maar wij gunnen hem dit en zijn zeer verheugd dat de VriendenLoterij dit mogelijk heeft gemaakt.”

Richard is blij verrast en zeer onder de indruk: “Echt heel bijzonder. Hier ben ik heel blij mee.”

Nederlandse Vereniging voor Autisme
De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. De uitreiking aan vrijwilliger Richard is hier terug te zien.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

richarduitroosendaalzijnwensgaatinvervulling.jpg
Richard uit Roosendaal zijn wens gaat in vervulling